Bøger / skønlitteratur / roman

Dronningeofret


Beskrivelse


I kapløb med en snigende demens og racistiske terrortrusler kæmper den socialdemokratiske formand Elizabeth Meyer for at bringe partiet tilbage til regeringsmagten og køre kronprinsessen Charlotte Damgaard i stilling.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 22. sep. 2008

En ny roman af Hanne-Vibeke Holst behøver næsten ingen præsentation. Den er på forhånd sikret massiv omtale og store oplagstal. Dronningeofret lever til fulde op til forventningerne og vil garanteret blive en af denne bogsæsons allerstørste trækplastre.

Dronningeofret er det afsluttende bind i Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinder og magt i Danmark efter årtusindeskiftet. Det er en meget lang roman, som vil det hele og når det meste; en underholdende, velskrevet og hæsblæsende spændende roman om den pris, som magtens kvinder må betale i dansk politik. Romanen har mange spor, et stort og broget persongalleri, et kvikt og moderne sprog, og den er effektfuldt komponeret med hastige krydsklip. Efter en lang og omstændelig indledning, bliver man ganske opslugt af den socialdemokratiske partiformand Elizabeth Meyer og hendes kronprinsesse Charlotte Damgaards politiske og private skæbne med valgkamp, snigende demens og racistiske terrortrusler. Et must for læsere af danske samtidsromaner.

Forud for Dronningeofret er udkommet Kronprinsessen, 2002 og Kongemordet, 2005. Romanerne er selvstændige og afsluttede og kan læses uafhængigt af hinanden. Læst i sammenhæng udgør de en vedkommende analyse af det danske samfund af i dag og har tilmed en meget bred læserappel.

Det afsluttende og selvstændige bind i Hanne-Vibeke Holsts samtidspolitiske romantrilogi er underholdende, velskrevet, vedkommende og efterhånden hæsblæsende spændende læsning med et kæmpestort læserpotentiale.


litteratursiden.dk

d. 13. okt. 2008

af

af

Arne Larsen

d. 13. okt. 2008

Velfungerende blanding af politik, politiroman og kvindeskæbne afslutter på fornemste vis trilogien om kvinder og magt dagens Danmark. I 'Dronningeofret' følger vi igen Charlotte Damgaard, som vi lært...


Forum for køn og kultur [online]

d. 12. dec. 2008

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 12. dec. 2008


Jyllands-posten

d. 4. okt. 2008

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. okt. 2008


Information

d. 4. okt. 2008

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 4. okt. 2008


Kristeligt dagblad

d. 4. okt. 2008

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 4. okt. 2008


Berlingske tidende

d. 4. mar. 2009

af

af

Jens Andersen

d. 4. mar. 2009


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2008

af

af

Kathrine Lilleør

d. 3. okt. 2008


Børsen

d. 3. okt. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 3. okt. 2008