Bøger / faglitteratur

Drop opdragelsen : og bliv klogere på dig selv og dit barn


Beskrivelse


Om at opdrage børn uden brug af skældud, men i stedet for tage børn alvorligt og respektere deres følelser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 26. okt. 2011

Bogen henvender sig til forældre med ønsker om et bud på konkrete anvisninger på moderne opdragelsesmetoder.

Forfatteren er familieterapeut. I bogen Om teenagere : for forældre, 2008, beskæftigede hun sig med teenagere, mens nærværende bog er om børn. Bogen gør op med den traditionelle opdragelse med skældud, bebrejdelser og løftede pegefingre, ros, lukkede svar og magtkampe. I stedet appellerer den til at tage børn alvorligt, respektere deres behov, give omsorg og accept, løse konflikter konstruktivt og være ved følelser. Den er med andre ord en art praktisering af teorierne om kompetente børn, se fx følgende citat fra Jesper Juul: "Børn er sociale og bevidste om egne og andres behov". Bogen handler om hvordan forældrene bliver opmærksom på disse ting og indretter samtaler og især handlinger derefter, bl.a. nærvær, indlevelsesevne, ingen stress eller præstationsangst. Bogen er meget let læselig med masser af eksempler og øvelser.

Alene de seneste 5 år er udbuddet af bøger om børneopdragelse nærmest uoverskueligt. Denne bog kan ses som et forsøg på at udforme en omgang med børn ud fra kompetencebegrebet.

Praktisk forældreguide om at omgås deres børn. Selv om bogen er henvendt bredt, er den nok mest for overskudsforældre med tid til at sætte sig ind i detaljer, øvelser mm.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 23. juli 2019

Ny udgave af bestselleren fra 2011. Bogen handler om et nyt børnesyn bygget på ligeværd, hvor man taler med og ikke til børnene. For voksne, både professionelle og forældre, der gerne vil reflektere over forældre/voksenrollen.

Bog om en ny og tidsvarende måde at være forældre på. Bogen er opbygget i 11 kapitler, der alle går grundigt til værks med mange eksempler på kommunikationen mellem børn og voksne. De store fokusområder er behovet for tydelige og personlige voksne, at voksne og børn er ligeværdige, men ikke ligestillede, og at den tidssvarende forælder er en vejleder, der viser én måde - og samtidig giver plads til, at barnet kan finde sin egen. Bogen bruger mange eksempler på, at kommunikation med børn skal være direkte og personlig. Der er visualiserings- og refleksionsøvelser samt opsamling efter hvert kapitel.

Meget velformuleret og informativ bog spækket med gode eksempler fra hverdagen med børn. De mange refleksionsøvelser giver læseren god mulighed for at se indad på sin egen forældrerolle. Det er muligt at læse dele af bogen alt efter hvilke emner, der optager en.

I forhold til den tidligere udgave Drop opdragelsenDit kompetente barn! er der er tilføjet flere eksempler og enkelte nye afsnit. Dog ikke nok til at kassere 2011-udgaven. Bogen er inspireret af Jesper Juul fx: Dit kompetente barnI forhold til den tidligere udgave Drop opdragelsen! er der er tilføjet flere eksempler og enkelte nye afsnit. Dog ikke nok til at kassere 2011-udgaven. Bogen er inspireret af Jesper Juul fx: .


Jyllands-posten

d. 13. dec. 2011

af

af

Lone Nørgaard

d. 13. dec. 2011