Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Druiden


Beskrivelse


Fantasy. Johs bliver overrrasket da han opdager hvem der skal være hans makker - men det bliver et godt makkerskab med Anna, der dog får brug for druidens hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 20. jan. 2015

En samlet fortælling om Anna og Johs' kamp for at frelse Fruen fra Skoven, fordelt på 4 bøger for de 7-10-årige.

Johs hutler sig gennem livet ved at være tyv, men får så et tegn gennem Den hvide Bjørn, om at han skal hjælpe Fruen fra Skoven, da træet i søen, der giver hende magisk kraft er ved at gå ud. Anna, grevens datter, skal være makker med Johs, for at finde ud af hvad der er skyld i at træet er ved at gå ud. En uhyggelig druide bliver deres hjælper, og i hans bog ser de billeder af dragen Wyvern, som de mistænker. De fortsætter gennem skoven, hvor mange farer og væsener venter, en dryade, en gnom der har en sjælden kniv, og et stort bur med en ørn. Der lægges nu planer for mødet med Wyvern, der må ligge i den ikke særlig dybe sø ret tæt på træet, for at kunne gnave i rødderne.

En meget spændende fantasy-historie, hvor der er alt det, der fastholder os som læsere. Sproget er godt, formuleret i overskuelige sætninger, og uden brug af for svære ord Rigtig fine farvelagte tegninger følger teksten, og hele bogudstyret, indbinding og layout er kvalitetsfuld.

Kan sammenlignes med serien "Drageherren".