Bøger / skønlitteratur / roman

Du brænder som ild under huden


Beskrivelse


Krimi. Da 8 børn i en børnehave dør af en virus, vækker det skræk, men det er et isoleret tilfælde. Kun fordi kriminalkommissær Stein begynder at forfølge et tyndt spor, kommer der gang i efterforskningen, som fører dem til både folketingsmænd og kunstnere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. jan. 2016

Forestillingen om at en farlig virus spreder sig i vores rolige og velordnede verden er et kendt setup i gyserromaner. Her bruger Martinov det som lead in til en mere dagligdags krimi, og bogen henvender sig da også mest til læsere af skandinaviske krimier.

En ukendt virus dræber i løbet af et par dage 8 børn i en københavnsk børnehave. Det udløser panikagtige scener ikke mindst i pressen, men da det viser sig at være et isoleret tilfælde, falder tingene hurtigt til ro. Det er kun fordi kommissær Stein, som vi kender fra forfatterens tidligere bøger Du er en ond mandUd hvor du ikke kan bunde og Ud hvor du ikke kan bunde modtager nogle mystiske breve med mulige spor, at en egentlig politimæssig efterforskning begynder. Opklaringsarbejdet forløber i flere parallelle spor, men det er det faste hold på stationen på Halmtorvet, der er i centrumEn ukendt virus dræber i løbet af et par dage 8 børn i en københavnsk børnehave. Det udløser panikagtige scener ikke mindst i pressen, men da det viser sig at være et isoleret tilfælde, falder tingene hurtigt til ro. Det er kun fordi kommissær Stein, som vi kender fra forfatterens tidligere bøger Du er en ond mand og modtager nogle mystiske breve med mulige spor, at en egentlig politimæssig efterforskning begynder. Opklaringsarbejdet forløber i flere parallelle spor, men det er det faste hold på stationen på Halmtorvet, der er i centrum.

Martinov skriver et godt, men lidt for refererende sprog. Han har styr på plottet, men taber muligheder for at stramme spændingen undervejs, og selve opklaringen virker lidt tam. Derimod har han denne gang fået mere sjæl i personerne og især politifolkene har fået dybde. En krimi lidt nede i rækkerne hvor der er meget, der er godt, mindre der er dårligt og intet, der er fremragende.

Kædens sidste led er en anden, og på flere punkter bedre, nyere thriller, som kredser omkring rædslen for en ukontrollerbar epidemi forårsaget af en ny virus.