Bøger / faglitteratur / øvelser

Du er en bevidsthed i en hjerne i en krop : lær metoder fra metakognitiv terapi og mindfulness og undgå stress, angst og depression


Beskrivelse


Ønsker du at omkode din selvfortælling, kan du prøve disse øvelser til at overvinde stress og angst. Øvelserne bygger på metakognitiv terapi, mindfulness og hypnose.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2023

af

af

Thomas Olesen

d. 24. mar. 2023

Ønsker du at omkode din selvfortælling, kan du prøve disse øvelser til at overvinde stress og angst. Øvelserne bygger på metakognitiv terapi, mindfulness og hypnose.

Da Kim Oeschles søn udviklede angst, gik han i gang med selvstudier i metakognitiv terapi, mindfulness og hypnose. I dag arbejder Oeschle, oprindeligt uddannet datalog, som coach og foredragsholder. Nærværende bog bygger på Oeschles selvstudier af faglitteraturen, hans egne erfaringer med sønnens angst samt hans klienters (anonymiserede) fortællinger. Bogen består af en blanding af teori, eksempler og øvelser (som kan tilgås via QR-koder). Den grundlæggende præmis er, at jeget er en fiktion. Vi konstruerer sammenhængende fortællinger om os selv, som bygger på minder og oplevelser. Vores selv-fortællinger kan være positive, neutrale eller negative og i værste fald holde os fast i uhensigtsmæssige overbevisninger. Øvelserne i bogen har alle til formål at skabe større bevidsthed om selvet og at omkode negative fortællinger.

Bogen er ikke så godt struktureret og ikke alle steder lige velskrevet, hvilket bl.a. gør, at det kan være vanskeligt at følge bogens teoretiske fundament. Til gengæld er øvelserne nemme at gå til og lettilgængelige via QR-koderne.

Oeschle henviser til Dr. David Servan-Schreibers Behandling af stress, angst og depression uden medicin eller terapiKort & godt om kriser & traumer. For teoretisk velfunderet litteratur om emnet, se bl.a. Kort & godt om kriser & traumerOeschle henviser til Dr. David Servan-Schreibers Behandling af stress, angst og depression uden medicin eller terapi. For teoretisk velfunderet litteratur om emnet, se bl.a. .