Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Du er helt speciel : 10 små fortællinger, der styrker dit barns selvværd


Beskrivelse


Billedbog. 10 korte rytmiske, rimede vers fortæller barnet, at det er ønsket, elsket og forstået, og at det er præcis, som det skal være.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Else Lerche

d. 10. jan. 2014

Billedbogen har 10 korte tekster der skal styrke barnets selvværd. Den er tænkt til børn fra 2-12 år og deres forældre. De yngste vil mærke rytmen og de positive budskaber, de større børn kan bekræftes i deres følelser og få stof til samtale om deres tanker med den voksne. Den fungerer bedst til de 3-8-årige. Nogle tekster kan bruges i daginstitutioner og skoler.

Forfatteren er uddannet coach og folkeskolelærer. Teksterne er bl.a. om at barnet er elsket, at det er unikt, at det skal tro på sig selv, at det ikke skal sammenligne sig med andre, at det skal tænke positivt, at verden er et godt sted og at hver dag er noget særligt. Hensigten er at de positive ord og budskaber skal opbygge barnets selvværd og selvbillede og følelsen af accept. De korte tekster er på rimede, rytmiske vers. Til hver tekst er en illustration der visualiserer budskabet i den. De er tegnet af Jakob Kramer, illustrator til Rosas mor er på psykiatrisk hospital, 2007. Illustrationerne er farvestrålende i en lidt stiv streg. Forsiden viser tre børn, hvorfor en af dem har vinger fremgår ikke. Cand. psych. Sarah Zobel har skrevet forord og forfatteren en indledning til den voksne.

Jeg kender ikke billedbøger der ligner denne. Helt alene på en scenen, 2012, handler om selvværd.

Teksterne fortæller barnet at det er ønsket, elsket og forstået og at det er præcist som det skal være, så ønsket om at de korte, rytmiske tekster kan styrke barnets selvværd, positive tænkning og tro på livet, synes jeg lykkes.