Bøger / faglitteratur / øvelser

Du er ikke alene : en opvækst med alkoholproblemer


Beskrivelse


Vejledning til børn af alkoholikere i hvordan man håndterer livet som voksen, finder troen på sig selv og bryder ud af misbrugsmønstrene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Jette Landberg

d. 5. maj 2015

Voksne børn af alkoholikere har mange sår fra barndommen, som de bærer med sig videre i livet fx i form af manglende selvværd. Bogen her giver masser af vejledning i, hvordan man kan håndtere livet som voksen og henvender sig direkte til de voksne børn.

I bogens første del giver forfatteren et rids af den danske alkoholkultur, som ikke gør det nemmere at have sygdommen alkoholisme. Dernæst er der fokus på det voksne barn, og hvordan man kan få en sund udvikling på trods af opvæksten. Tredje del handler om relationer til andre, der ofte er vanskelige, hvis opvæksten har været ustabil, samt det at få et tåleligt forhold til forældrene. Til slut er der hjælp til at afklare værdier og ønsker til fremtiden. Blandet ind i teksten er der masser af citater, øvelser og et forord af Michael Falch, der kender begge sider af problemet. Forfatteren er psykolog og har egen praksis, hvor hun hjælper pårørende til alkoholikere.

En fin bog som vil være til stor hjælp for mange ramte, idet forfatteren virkelig forstår problemerne og skriver, så folk vil føle sig forstået.

Flere af øvelserne bygger på Levines bøger fx Helbredelse af traumerVoksne børn fra familier med alkoholproblemer. Helle Lindgård skriver om emnet i Voksne børn fra familier med alkoholproblemer, men den er skrevet for fagpersoner, hvor Hermanns bog er til den ramte selvFlere af øvelserne bygger på Levines bøger fx Helbredelse af traumer. Helle Lindgård skriver om emnet i , men den er skrevet for fagpersoner, hvor Hermanns bog er til den ramte selv.