Bøger / faglitteratur

Du kan flyve : lær at håndtere din flyskræk


Beskrivelse


Vejledning i og praktisk hjælp til at håndtere flyskræk, bl.a. ved hjælp af viden om flysikkerhed, stategier til håndtering af angst, visualiseringsøvelser, adfærdsterapi og mindfullness.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2017

af

af

Christina Andersen

d. 13. juni 2017

Tilhører du de 20% af befolkningen, der kender til angsten for at flyve? Med øvelser og fakta om flysikkerhed giver denne håndbog dig hjælp til at mildne eller helt kurere din flyskræk.

Flyskræk kan variere fra ubehag til en decideret lidelse. Det er en ureguleret følelse, som stammer fra reptilhjernen. Når reptilhjernen møder noget, der potentielt er farligt, reagerer den og dermed du, ved enten af flygte, kæmpe eller fryse. Denne bog hjælper til at finde strategier til at håndtere angsten. Hjernen er sådan indrettet, at det du træner, bliver du god til. Det gælder også ængstelighed. Ved at bruge bogens forskellige tilgange kommer du rundt om frygten: Teoretisk viden om flysikkerhed, øvelser der giver bevidsthed om dine følelser, ændrer tankemønstre plus forslag til ændring af din fysiske adfærd. Forfatterne er hhv. pilot og en klinisk psykolog, som arbejder med angst og traumer.

Praktisk, tilgængelig brugsbog. Øvelserne er enkle og kan laves alle vegne. Der tages højde for, at der er forskellige grunde til, at man ikke kan lide at flyve. Tiltalende layout med god skriftstørrelse.

Flyskræk - og historien om psykologen, der ikke turde flyve er også skrevet som samarbejde mellem en psykolog og en pilot, men har en personlig vinkel, da psykologen fortæller ud fra egne erfaringer med at få kontrol over sin angst for at flyve.


Berlingske tidende

d. 29. maj 2017

af

af

Mads Bager Ganderup

d. 29. maj 2017