Bøger / skønlitteratur til børn

Du må ikke slå, Anna!


Beskrivelse


Billedbog. Når Anna bliver sur, kommer hun til at slå. Det er ikke i orden, så Anna skal lære at sige fra i stedet for at slå.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 19. juni 2015

2 nye bøger om pigen Anna, en hvor hun har lus, og en hvor hun slår. Børn i alderen 2 til 4 år vil let kunne genkende situationen.

I den ene bog begynder Annas hår at klø, og hendes mor finder lus. Så skal der lusekur til, og Anna skal kæmmes. Nu er lusene væk, og Anna får et brev med i børnehave. I den anden bog begynder Anna at slå, når hun bliver sur. Det vil mor ikke have, og Anna skal lære at sætte ord på sin surhed i stedet for at slå. Formatet er kvadratisk, og siderne er af tykt papir med en glat overflade.

Bøgerne om Anna er rigtig fine til at beskrive de små hverdagssituationer små børn kommer i. Der er efterhånden en hel del bøger i serien, men de er stadig fine og aktuelle. Illustrationerne er lavet med en naivistisk streg, og ansigtsudtrykkene er tydelige. Børnene vil let kunne genkende sig selv i hverdagssituationerne, og tekstmængden er passende.

Serien om Anna minder meget om Liesbet Slegers serie om Noa, fx Noa på potte. Der er samme udtryk og handling i serierne.Informationer og udgaver