Bøger / faglitteratur / vejledninger

Du skal ikke være dig selv : erhvervspsykologens guide til at få det job, du gerne vil have


Beskrivelse


Jobguide med fokus på de psykologiske perspektiver på arbejdsmarkedet, på jobs og på det arbejdende menneske, samt redegørelse for de antagelser og regler, som gælder i spillet om at få et nyt job.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. juni 2019

Inspirerende jobguide til alle jobsøgende, hvor en erhvervspsykolog gør op med vanetænkningen omkring det at søge og få et job. Som han tankeprovokerende siger det: "Du skal ikke være dig selv!".

"For nogle er vejen til et nyt job relativt let og smertefrit, for andre er det noget sværere. De fleste skal imidlertid igennem de samme procedurer, og dem, der får jobbet, er dem som håndterer procedurerne bedst." Sådan skriver forfatteren i det indledende afsnit, hvor han også fortæller om sit udgangspunkt med afsæt i sin faglighed som psykolog, sin forskning og praktiske erfaringer. Bogen er i to dele. Første del har fokus på "de psykologiske perspektiver på arbejdsmarkedet, på jobs og på det arbejdende menneske." I anden del redegør forfatteren for de antagelser og regler, som gælder i spillet om at få et nyt job. Her er overskrifter som "Din fortid bestemmer ikke hvem du er", "Bedømmelsen handler ikke om dig", "Personlighedstests" og "Få flere muligheder - en række tips og gode råd ". Her er fx råd om at se sin ansøgning som et eksperiment, om at ringe til virksomheden inden ansøgning, om at netværke og søge uopfordret. Lars Lundmann er psykolog og har skrevet ph.d.-afhandling om jobsamtaler og personlighedstests.

Fremragende og nytænkende guide, som rusker op i de "sandheder" mange tror de kender om jobsøgningens kunst.

En anden jobguide, dog kun med fokus på jobansøgninger, er Hit med jobbet.