Bøger / faglitteratur

Du skal være far : og du har 40 uger til at fatte det


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatterens egne og andre fædres erfaringer beskrives, hvordan en far oplever graviditeten. Derudover er der fakta om fostrets normale udvikling, læge- og jordemoderbesøg, moderens udvikling, overvejelser om barselsorlov og andre forberedelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2012

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 26. mar. 2012

Bogen er for kommende førstegangsfædre, eller mænd der overvejer at få barn.

Forfatteren er cand.mag. i historie og redaktør på tidsskriftet "Alt om historie". Han har skrevet en del bøger, men her er det dog hans rolle som 32-33-årig kommende far der spiller en større rolle. Bogen beskriver i korte kapitler hvad der sker i graviditetens 40 uger, uge for uge. Især set fra den kommende faders synspunkt. Der er fakta om fostrets normale udvikling, læge- og jordemoderbesøg, moderens udvikling, overvejelser om barselsorlov og andre forberedelser. Forfatteren fortæller også om personlige og andres oplevelser. Herunder forløbet af følelsesregistret. Kapitlerne afsluttes af bokse og cases. Bogen er sprogligt ligetil og skrevet med en blanding af at ville oplyse uden at det bliver for tungt. Og dels alvor, dels humor.

Mens markedet for kommende førstegangsfødende kvinder er rigeligt dækket ind, ser det mere pauvert ud hvad angår litteratur rettet til mænd. Bogen kan fx supplere Når du bli'r far, 2006, (6 interviews) og Far for første gang, 2003. Begge er mere personligt orienterede. Ellers skal man helt tilbage til Sundevall Du skal være far, 2001, for at finde en titel som ligner nærværende.

En letlæselig opmuntring og praktisk hjælp til kommende fædre.