Bøger / skønlitteratur / roman

Du skulle være gået


Beskrivelse


Et ungt par og deres datter søger roen og naturen i en lille hytte i bjergene. Men tingene tager en uventet drejning og det bliver alt andet end hyggeligt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 29. aug. 2018

Et ungt par søger roen og naturen i en lille hytte i bjergene. Men tingene tager en uventet drejning og det bliver alt andet end hyggeligt. Til læsere af psykologiske thrillere.

Daniel Kehlmann er en af Tysklands mest solgte forfattere. I denne korte roman prøver Kehlmann kræfter med den psykologiske thriller. Bogen er en fortælling over syv dage, hvor en forfatter, hans kone og deres fireårige datter tager til en hytte, langt væk i bjergene, i Tyskland. Han er ivrig efter at afslutte et manuskript til en film, men pludselig oplever han ting der ikke kan forklares. Begivenhederne bliver mere og mere uhyggelige og samtidig med han undres, forsøger han at forstå, hvad der sker netop omkring ham, og inden i ham. Bogen er oversat af Anneli Høier.

En fortættet fortælling om en mands sind der løber af med ham, og om hvordan han prøver at notere og holde styr på det, mens det hele smuldrer og spiller ham et puds.

Bogen minder på mange måder om filmen "Ondskabens hotel" og kunne man lide den fortættede stemning i filmen vil denne bog også appellere.


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2018

af

af

Mikael Busch

d. 16. sep. 2018


Politiken

d. 25. aug. 2018

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 25. aug. 2018


Weekendavisen

d. 24. aug. 2018

af

af

Christian Dorph

d. 24. aug. 2018


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Sarah Kidmose Hansen

Årg. 33 nr. 2 (2019)