Bøger / skønlitteratur til børn

Du vil altid være vores dreng


Beskrivelse


Billedbog. Benjamins far skal flytte, og Benjamin er bange for, at han vil miste sin far og alle de ting de plejer at lave sammen. Heldigvis er Benjamins mor med til at få ham til at forstå, at selv om hverdagen bliver anderledes, er der ikke mindre kærlighed til Benjamin fra hverken hans mor eller far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. feb. 2011

Billedbog om skilsmisse og angsten for at miste sin far, for de 4-7-årige.

Benjamins mor og far skal skilles. Benjamins far skal flytte og Benjamin er bange for at han vil miste sin far og alle de ting de plejer at lave sammen. Heldigvis er Benjamins mor med til at få ham til at forstå, at selv om hverdagen bliver anderledes, er der ikke mindre kærlighed til Benjamin fra hverken hans mor eller far. Historien kommer ind på alle de tanker og følelser, der kan røre sig i en lille dreng, når hverdagen pludselig ændres. Bogen kommer meget fint rundt om de konkrete ting og giver et meget fint og skrøbeligt billede af, hvor følelsesmæssig svær en skilsmisse kan være for børn, som ikke selv har taget valget. Bogens slutning runder historien meget fint af. Illustratoren er kendt fra andre billedbøger, senest Sander og svømmeturen, 2003. Stregen er blød med en tyk, sort kontur og placeret i skiftende, lidt skæve vinkler. Det er varme og indtagende billeder, der ikke er udtømt efter det første blik. Forfatteren er ikke kendt fra andre udgivelser i Danmark. Sproget er med mange dialoger og i en fin flydende stil.

Der findes en række billedbøger om skilsmisse, der belyser emnet fra forskellige synsvinkler. Bogen udmærker sig ved den anderledes tilgang til emnet og ved beskrivelsen af, at selv om forældrene er skilt, så er kærligheden til barnet der stadig! Billedbogen føjer sig fint ind i rækken af allerede eksisterende billedbøger.

En fin lille historie om et aktuelt emne.Informationer og udgaver