Bøger / skønlitteratur / roman

Du


Beskrivelse


Hvor godt kender du egentlig den, du elsker? Joe kender måske Beck mindre, end han tror - og omvendt. En isnende thriller om begær og fortabelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 9. okt. 2014

Hvor godt kender du egentlig den, du elsker? Joe kender måske Beck mindre, end han tror - og omvendt. En isnende thriller om begær og fortabelse til læsere, der vil have en udfordrende og tankevækkende læseoplevelse.

Thriller om boghandleren Joe, der forelsker sig i forfatterfrøet Beck. De virker skabt for hinanden. Men deres forhold er baseret på løgn og selvbedrag og manipulation. For måske er Joe ikke så ligetil, som det synes ved første øjekast. Og det er farligt, at blive genstand for hans besættelse. Forsiden er diset rød med DU i markant prægning. Bagsideteksten er en kortfattet og bebrejdende enetale helt i tråd med indholdet.

Du'et på forsiden er pågående og diffust på samme tid, præcis som romanen. Bagsideteksten er lyrisk truende. At læse Du er som at se ind i en sjæl, der har en troldsplint i sig. Det er fængslende og frastødende på en gang. Fortalt konsekvent i jeg-person, får læseren et ubehageligt og fascinerende blik ind i en forkvaklet sjæl. Skrevet med sproglig overlegenhed.

Stemningsmæssigt minder "Du" om klassikere som Vladimir Nabokovs LolitaOffer for en samler (Ved Claus Bech) eller John Fowles' Offer for en samler. Konstruktion, fortællevinkel og handlingens pointer som fangeskab, mord og perversitet er ren Fowles, som må have mere end inspireret forfatterenStemningsmæssigt minder "Du" om klassikere som Vladimir Nabokovs Lolita (Ved Claus Bech) eller John Fowles' . Konstruktion, fortællevinkel og handlingens pointer som fangeskab, mord og perversitet er ren Fowles, som må have mere end inspireret forfatteren.


litteratursiden.dk

d. 23. juni 2015

af

af

Jette S. F. Holst

d. 23. juni 2015

Velkomponeret og ubehageligt fængslende psykologisk thriller om besættelse, vrangforestillinger og psykopati forklædt som kærlighed. Du træder ind i boghandlen og holder hånden på døren, for at den ik...


Berlingske tidende

d. 3. jan. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 3. jan. 2015