Bøger / skønlitteratur / roman

Dublin


Beskrivelse


Historisk roman, der over tidsspændet år 430 til år 1538 fortæller om området og byen Dublin. Fra keltiske sagn og ritualer til kristendommens komme, vikingernes hærgen og vanhelligelsen af de irsk-katolske kirker og helligdomme under Henrik den 8.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2015

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 5. okt. 2015

Tag med til Irland og Dublin i perioden fra år 430 til år 1538 - fra hedenske ritualer til kristendommen. En kærkommen udgivelse til de mange læsere af historiske romaner - og så er det kun første del.

Efter en prolog tager romanen sin begyndelse i år 430 med en kærlighedsaffære mellem en prins og en høvdingedatter, der bor i området omkring Dubh Linn (senere Dublin). Det er en tid, hvor druiderne og de gamle keltiske sagn danner grobund for irernes tro. Så springer handlingen, og personerne skiftes ud, og igennem romanens 774 sider tager forfatteren Edward Rutherfurd læseren med på en rejse gennem mere end 1000 års irsk historie. Rutherfurd, der er universitetsuddannet, har siden debuten med Sarum (Ved Birgitte Brix) fra 1987 skrevet flere historiske romaner, der tager udgangspunkt i et sted for at fortælle et områdes historie. "Dublin" er første del i en serie på to bind.

Rutherfurd er bestemt en dygtig historiefortæller, der leder læseren sikkert gennem 1000 år. Forfatteren formår også at komme med sine egne betragtninger uden at det føles som en løftet pegefinger. Men samtidig er det også mange personer, der skal introduceres, og desværre er det ikke alle karakterer og nedslag i historien, der bliver lige spændende.

Rutherfurds forfatterskab kan sammenlignes med Ken Follets fx Jordens søjler.


litteratursiden.dk

d. 28. sep. 2015

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 28. sep. 2015

I en vellykket og underholdende blanding af facts og fiction fortæller denne omfangsrige, episke roman Dublin og Irlands historie gennem flere hundrede år. Rutherfurd har for længst slået sit navn fas...


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. jan. 2016


Politiken

d. 25. okt. 2015

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 25. okt. 2015