Bøger / faglitteratur / erindringer

Duernes tunnel : historier fra mit liv


Beskrivelse


Forfatteren John le Carrés (f. 1931) erindringer, der giver et indblik i de mennesker og begivenheder, der har formet hans liv og forfatterskab.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 11. aug. 2016

Underholdende og vidende erindringer, der fortæller om et liv som forfatter, spion og diplomat. Til le Carré-fans og til læsere, som er interesseret i politik, historie og efterretningstjenester fra 1960'erne til i dag.

John le Carré (pseudonym for David Cornwell, f. 1931) er verdenskendt for sine romaner. Her kommer hans selvbiografi, hvor han fortæller om sin ungdom som diplomat og efterretningsofficer og et langt liv som forfatter. Bogen er ikke kronologisk opbygget, og de enkelte kapitler er afsluttede beretninger, som især om fortæller politik, historie og om efterretningstjenester fra koldkrigstiden over Østblokkens kollaps til vor tid.

Bogen er velskrevet med humor og sans for barokke og absurde hændelser. Forfatteren har et skarpt blik for mennesket i magtens kløer, og tager altid parti for mennesket. Som person bliver le Carré synlig i kapitlet "Søn af forfatterens far", der fortæller om faderen, som var svindler og psykopat, og moderen, der forlod hjemmet, da le Carré var 5 år og ikke lod høre fra sig i 16 år. Dette kapitel fuldender på sin vis værket, som overordnet set er både underholdende og lærerigt, og som bliver ekstra nemt at gå til, fordi kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Man bliver inspireret til at (gen)læse le Carrés romaner, men der findes også andre kvalitets-erindringer af agenter/forfattere, fx Graham Greene En slags livMit livs mosaik og W. Somerset Maugham Mit Livs MosaikMan bliver inspireret til at (gen)læse le Carrés romaner, men der findes også andre kvalitets-erindringer af agenter/forfattere, fx Graham Greene En slags liv og W. Somerset Maugham Mit Livs Mosaik.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2016

af

af

Beth Høst

d. 9. nov. 2016

David Cornwell, verdenskendt under navnet John le Carré, har skrevet en underfundig bog med beretninger fra sit eget liv. Man bliver både klogere og underholdt på et højere plan. I en samling af uafhæ...


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 1. sep. 2016


Politiken

d. 2. sep. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. sep. 2016


Jyllands-posten

d. 18. sep. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 2. sep. 2016

af

af

Mikael Busch

d. 2. sep. 2016


Weekendavisen

d. 2. sep. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 2. sep. 2016


Information

d. 27. aug. 2016

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 27. aug. 2016