Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Duftapoteket - den gådefulde sorte blomst


Beskrivelse


Fantasy. En tyv stjæler den vigtigste ingrediens i Duftapoteket - meteorpulveret. På jagt efter tyven får Luzie og hendes venner hjælp af en mystisk blomsteravler og af en mand, der slet ikke burde leve længere. Mon de sammen kan finde meteorpulveret og redde Duftapoteket?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2019

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 1. nov. 2019

Anden bog i serien om "Duftapoteket" hvor børnene Luzie, Benno og Mats bliver klogere på de forskellige dufte og opdager sandheden om Willem. For 11-14-årige.

I første bind, Duftapoteket, besejrer Luzie, Benno og Mats Willem, der vil ikke har godt i sinde med de dufte, man kan fremstille i Duftapoteket. Her i bind to, føler Luzie sig overvåget og en jordslået duft hænger flere steder i Duftapoteket - den samme duft som Willem havde. Børnene kommer igen på en farefuld færd, hvor de både skal sejle med husbåde, bekæmpe "De Evige" og lære sandheden om Willem at kende. Undervejs lærer de flere af duftene fra apoteket at kende, samtidig med at Luzie lærer en stor sandhed om sig selv - en der kan hjælpe andre, især MatsDuftapoteket - der er en hemmelighed i luften.

Spændende og medrivende fortælling, der ligger fint op af første bind. Undervejs i historien er der sort-hvid illustrationer, som i første bind og de er meget smukke. Sproget har et godt flow og siderne vender nærmest sig selv. Der er lagt op til mange flere historier om apoteket.

For de lidt yngre læsere kan Det hemmelige bibliotek - edderkoppernes hemmelighedNevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser minde om "Duftapoteket" ellers er Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser også en god serie om magi og om at lære sandheden om sig selvFor de lidt yngre læsere kan Det hemmelige bibliotek - edderkoppernes hemmelighed minde om "Duftapoteket" ellers er også en god serie om magi og om at lære sandheden om sig selv.