Bøger / faglitteratur

Duftolier og kosmetik for krop og sjæl


Beskrivelse


Gennemgang af en række olier udvundet af planter, f.eks. af selleri, rose og lime samt deres terapeutiske virkning. Med opskrifter på naturkosmetik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 3. okt. 2012

For dem, der interesserer sig for brug af naturlige olier og naturkosmetik uden ønske om den store historiske og tekniske baggrundsviden. Bogen er primært koncentreret om de forskellige olier med et par korte historiske afsnit.

Duftolier kan udvindes af blade, bark, blomster og rødder, og de æteriske olier er blevet brugt meget langt tilbage i historien især i terapeutisk behandling. Hovedparten af bogen er en gennemgang af en række olier udvundet fx af selleri, rose, lime, cedertræ og ylang ylang. Ved hver olie beskrives hvordan den har været brugt, og hvilken virkning den har, samt hvordan man skal bruge den og i hvilken sammensætning. Sort-hvide tegninger ledsager de enkelte opslag. På de sidste 25 sider får vi en række opskrifter på naturkosmetik, fx læbepomade, hårmasker og skrubbecreme. Anemette Olesen har en stor viden om alt omkring planter, hun har udgivet en lang række større og mindre bøger om alle mulige emner indenfor planteverdenen, og afholder kurser og foredrag ud fra sin have på Djursland.

Den mest kendte bog om duftolier er Sumo Lotus' Aromaterapi, der udkom første gang i 1986 og netop er udkommet i ny udgave. Den er lidt mere omfattende, men de to bøger supplerer hinanden fint. Om naturkosmetik er for nylig udkommet Nordisk skønhed, 2011, der er grundigere på kosmetikområdet.

En lille brugbar bog om et emne, der ikke findes ret meget om. Sumo Lotus' bog har mere baggrund med, men de to bøger kan fint supplere hinanden.