Bøger / skønlitteratur / digte

Dughærget pupil accelererer tusmørke : usagn


Beskrivelse


Lyriske kortprosatekster, hvor associationer, rytme og rim skaber deres eget sproglige univers, frem for blot at afbilde en genkendelig virkelighed.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2012

af

af

Jens Hjøllund

d. 9. aug. 2012

For læsere med interesse for den nyeste formeksperimenterende og genrehybride litteratur.

"Fiktionsplanets pædagogik granskes og forkastes promte" hedder det i én af de første af de 35 lyriske kortprosatekster som Cecilie Linds bog består af. Formuleringen kunne næsten være en slags litterær programerklæring, for større modsætning og sabotage af pædagogik, traditionel fortælling og episk sammenhæng skal man man lede længe efter. Teksterne er helt uden tegnsætning, men gør brug af bogstavrim, rytme og ordspil i en flydende strøm af associationer og billeder, der skifter betydning og retning fra linje til linje. Selv om teksterne i den grad modsætter sig håndfast fortolkning, er der et gennemgående eventyr-tema på spil og en kredsen omkring køn, erotik, krop og uskyldstab. Cecilie Lind, f. 1991, er elev på Forfatterskolen. Bogen lanceres som hendes debut, men allerede i 2010 udkom digtsamlingen Ulven åd min eyeliner på mikroforlaget "Organiseret vold begået imod den almindelige tale".

Stilistisk og hvad angår tematiseringen af køn, krop og sprog har Cecilie Lind fælles berøringsflader med lyrikere som Stinne Storm og Olga Ravn.

Cecilie Linds små rablende prosatekster dyrker konsekvent sprogets rytmiske og klanglige muligheder. De er eksperimenterende, konceptuelle og i al deres stilbevidsthed ikke fri for også at forekomme en anelse manierede.


Litteratursiden.dk [online]

d. 2. okt. 2012

af

af

Kim Stig Andersen

d. 2. okt. 2012


Information

d. 31. aug. 2012

af

af

Kamilla Kamilla

d. 31. aug. 2012


Politiken

d. 1. sep. 2012

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 1. sep. 2012