Bøger / skønlitteratur / roman

Dukkebarn : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. De gæve folk fra Hammarby-politidistriktet i Stockholm er på banen igen. Denne gang handler historien om familiesvigt og de fatale konsekvenser heraf. Et mord på Finlandsfærgen og fundet af et kvindelig på en legeplads er historiens start.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2010

af

af

Beth Høst

d. 6. apr. 2010

Her er nyt til alle dem, der læser de mange skandinaviske krimier og især politihistorierne.

Forfatteren kender vi fra nr. 1 (Pandekagehuset) i denne serie om de gæve folk ved Hammarby-politistationen i Stockholm. Der er flere tråde i plottet, og der klippes hastigt fra scene til scene som i en tv-serie. Historien handler om massive svigt i familier med fatale resultater til følge (sv. titel: Mamma, pappa, barn). Her oplever vi teenagepigerne, der ender i dybeste sump, en ung mand, skadet af skæve familienormer og liget af en ung kvinde ved siden af et spædbarn, der måske - måske ikke overlever. Én historie griber læseren, den handler om en 3-årig pige efterladt alene i en lejlighed bag en låst dør, hun er snarrådig nok til at søge hjælp via telefonen og ringer til en ukendt. Klarer hun den? Bliver hun fundet af de rigtige? Især den del af handlingen holder spændingsniveauet oppe. Hammarby-politiets persongalleri er heldigvis at finde på omslaget, ellers kan man som læser nok have svært ved at skelne dem, og der henvises en del undervejs til begivenheder i bind 1. Man oplever som læser heller ikke markante nuancer i personskildringerne.

Både fx Läckberg og Blædel kan sætte mere "kød og blod" på sine figurer.

Det er en krimi i mellemklassen, den kan underholde på det jævne. Det, der gør størst indtryk, er de triste billeder af skadede familier.


Weekendavisen

d. 16. apr. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 16. apr. 2010