Bøger / skønlitteratur / roman

Dukkebarnet : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi fra Århus, hvor journalisten Anne Larsen, fotografen Kamilla Holm og politiet under ledelse af Roland Benito undersøger mordet på en 10-årig pige og andre pigers forsvinden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. juli 2008

De mange og umættelige læsere af nordiske krimier får her et godt mellemmåltid at forlyste sig med af denne danske krimidebutant.

Første del af bebudet serie med Århus som lokalitet og 2 grupper hovedpersoner: journalisten Anne Larsen og den kriseramte fotograf Kamilla Holm samt politifolkene under ledelse af den italienskfødte Roland Benito. Begge parter involveres i og støtter hinanden i opklaringen af nogle pigers forsvinden, mordet på den ene af dem samt på en pensionist. Dertil føjes en række aktuelle diskussionsemner og aktuelle elementer som bl.a. pædofili, chatrooms for børn, terapi, spirituskørsel, fortidens synder og barndommens traumer. Det kommer der en ganske spændende bog ud af, der er velskrevet, og hvor plottet hænger sammen uden at imponere eller overraske. Spændende er det dog stadig at se, hvordan sagen løses, og de opklarende parter agerer.

Som det fremgår, er der tale om en tidstypisk set-up, hvor persontyper, handlingselementer og plot er set før i lignende kombinationer, så bogen er til samme læsere som blandt flere andre: Blædel, Marklund og Egholm. Fremtiden vil vise, hvordan serien og personerne udvikler sig, for bind 2 er bebudet til 2009. Se også: www.inger-gammelgaard-madsen.dk.

Bogen overrasker eller tilfører ikke genren noget nyt ud over at tilføre krimihylderne endnu en spændende historie og endnu en (dansk!) krimiforfatter, der ikke er blodfornyende, men endnu et bud på en krimiprinsesse. Velkommen til og lad os se, hvordan det hele udvikler sig.