Bøger / skønlitteratur / roman

Dukken


Beskrivelse


Mordet på en hjemløs, en teenagers forsvinden og en sag om overgreb på et børnehjem flettes sammen og politimanden Huldar og børnepsykologen Freyja mødes igen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2020

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 4. mar. 2020

Mordet på en hjemløs, en teenagers forsvinden og en sag om overgreb på et børnehjem flettes sammen og politimanden Huldar og børnepsykologen Freyja mødes igen. For læsere af krimier.

Politimanden Huldar efterforsker en sag med to menneskers knogler, der findes på havbunden. Sagen bliver som lige pludselig flettet sammen med et fem år gammelt dødsfald, mordet på en hjemløs, en teenagepiges forsvinden og en ulækker dukke fisket op af havet fem år tidligere. Børnepsykologen Freyja hjælper politiet med en sag om overgreb på et børnehjem. Også den sag flettes sammen med Huldars. Bogen er den femte selvstændige i serien om politimanden Huldar og børnepsykologen Freyja.

Yrsa Sigurdardottir skriver langsomme krimier, hvor opklaringen, og ikke ultravold, er i fokus. "Dukken" er ingen undtagelse. Historien og alle sammenhængene folder sig langsomt ud, men på en måde så man hele tiden gerne vil vide mere.

Arnaldur Indriðason skriver også krimier fra Island.


litteratursiden.dk

d. 3. maj 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 3. maj 2020

Yrsa Sigurðardóttir bliver bedre og bedre i sine romaner om Huldar og Freyja, der er voldsomme og langt fra standard femikrimien, og det siger ikke så lidt. Rósa er med sin mor ude at fiske med en af ...


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. apr. 2020


Politiken

d. 27. mar. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. mar. 2020