Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dumbo


Beskrivelse


Storkene leverer unger til cirkus, og Fru Jumbo får sin lille elefantunge. Dumbo bliver drillet med sine store ører og bliver klovn i cirkus. Moren spærres inde, og Dumbo bliver ven med Tim, der mener Dumbos ører kan bruges til noget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2019

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 10. maj 2019

3 klassiske Disney-bøger med Dumbo, Bambi og Løvernes Konge. For 4-8-årige og deres højtlæsende voksne.

Dumbo må gå igennem mange besværligheder pga. sine store ører, men får hjælp af musen Tim og opdager sit særlige talent. Bambi vokser op i skoven sammen med sin mor, 2 venner og en veninde. Han må gå grueligt meget igennem før han til sidst bliver skovens konge. Løvernes Konge er historien om Simba, som vokser op, mister sin far, Mufasa, og selv, ved sine venners hjælp bliver Løvernes Konge. De to af bøgerne er illustreret af Walt Disney Studios tegnere. Løvernes Konge er illustreret af Don Williams og H. R. Russell. Williams har en række engelske Disney-billedbøger på CV'et, og er kendt som Ducky.

3 virkelig flotte bøger i nostalgisk udstyr. Illustrationerne er klassiske. Dumbo og Bambi er direkte genoptryk af udgaverne fra de oprindelige amerikanske "Little golden books". De 3 bøger er velegnede til højtlæsning, om end skrifttypen er lidt lille.

Der findes mange versioner af disse 3 historier. Forlaget Karrusel udgav Dumbo og Bambi med samme illustrationer i 2016 i en julekalender med 24 bøger i pixi-størrelse. Den flotteste tidligere udgave, med andre illustratorer på historierne end de her foreliggende, er efter min mening Fra Disney's skatkammer. I forhold til tidligere udgaver er scenen med Bambis konkurrent til Felines gunst klippet ud, ligeledes er nogle af billederne af kragerne, der hjælper Dumbo, forsvundet.