Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dumplin' : kunsten at tænke stort


Beskrivelse


Will, kaldet Dumplin', stiller op til årets skønhedskonkurrence. Det gør hun, selvom hun er tyk. Hun trives med at være tyk, men er alligevel fyldt med usikkerhed omkring sin krop, da hun for første gang forelsker sig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 19. nov. 2019

Will stiller op til årets skønhedskonkurrence. Det gør hun, selvom hun er tyk. Hun trives med at være tyk, men er alligevel fyldt med usikkerhed omkring sin krop, da hun for første gang forelsker sig. Fra 13 år.

Will går i en almindelig high school i en helt almindelig by i USA. Hun er veninde med den smukke og slanke Ellen, der har en fast date og arbejder i en tøjbutik. Ellen fortæller meget om sin date og om måske snart at have sex. Hun forventer slet ikke, at Will også kan være forelsket og have en kæreste, så da det sker, fortæller Will slet ikke om det. Det er Wills mor, der står for den lokale skønhedskonkurrence. Da Will melder sig, mener moren, at det er forkert, fordi Will vejer så meget. Will bliver rollemodel for andre tykke piger, der også melder sig til konkurrencen. Midt i dette bliver hun uvenner med Ellen. Dolly Parton og Wills afdøde tykke moster kommer til at spille en vigtig rolle. Romanen er en oversat og omskrevet til "Læselyst"-serien.

Man skal kunne identificere sig med amerikansk ungdomskultur med biler, dates, forældreopsyn og skønhedskonkurrencer for at kunne spejle sig med personerne. Temaet fedme er selvfølgelig aktuelt, men nok ikke så aktuelt i forhold til skønhedskonkurrencer, som ikke i samme omfang er en dansk tradition.

Bogen På kant med livet handler også om en modig overvægtig pige på high school.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 7. juni 2016

"Har du en krop? Har du en bikini? Så har du en bikinikrop"! Feel good-roman for piger og kvinder, fra omkring 14 år og op.

16-årige Will er klassens tykke pige og føler sig godt tilpas i sin krop, trods slet skjulte bebrejdelser fra sin mor, eksskønhedsdronning og formand for byens årlige skønhedskonkurrence. På den lokale fastfood-restaurant forelsker Will sig i kollegaen Bo, der til Wills store overraskelse viser sig at gengælde hendes følelser - men forholdet tærer på Wills selvfølelse. For at overkomme sin kropslige usikkerhed og bevise sit værd overfor sin mor tilmelder Will sig skønhedskonkurrencen, og hendes modige beslutning får flere usandsynlige kandidater frem fra busken. Sammen viser de verden at skønhed er et relativt begreb. Den amerikanske forfatter debuterede i 2014 med Side effects may vary (uoversat).

Humoristisk og hjertevarm roman, der hylder individualitet og beskriver Wills ukuelige kamp for at bevare sit selvværd i et samfund og en tid, hvor snævre skønhedsidealer kan få de fleste piger og kvinder til at føle selvlede.

I Eleanor og ParkIkke den slags pigeLittle miss SunshineWalk the line finder to outsidere i deres forelskelse et sted, hvor ingen af dem er forkerte. Skuespilleren Lena Dunham kaster et kærligt og selvironisk blik på de udfordringer unge kvinder møder i dag i Ikke den slags pige og i filmen Little miss Sunshine får 7-årige Olives ønske om at deltage i en skønhedskonkurrence hele familien på landevejenI Eleanor og Park finder to outsidere i deres forelskelse et sted, hvor ingen af dem er forkerte. Skuespilleren Lena Dunham kaster et kærligt og selvironisk blik på de udfordringer unge kvinder møder i dag i og i filmen Little miss Sunshine får 7-årige Olives ønske om at deltage i en skønhedskonkurrence hele familien på landevejenI Eleanor og Park finder to outsidere i deres forelskelse et sted, hvor ingen af dem er forkerte. Skuespilleren Lena Dunham kaster et kærligt og selvironisk blik på de udfordringer unge kvinder møder i dag i Ikke den slags pige og i filmen Little miss Sunshine får 7-årige Olives ønske om at deltage i en skønhedskonkurrence hele familien på landevejen.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2016

af

af

Lene Jensen

d. 16. juni 2016

Dejlig og vedkommende ungdomsbog. Gravalvorlig og hylende morsom på én gang. Willowdean bliver overrasket, da Bo vil være kæreste med hende. Så overrasket at hun ikke ved, hvad hun skal stille op med ...