Bøger / skønlitteratur / tragikomik

Dunbar


Beskrivelse


De to søstre Megan og Abigail har fire dage til at overtage deres fars medieimperium - men hvor langt vil de to forræderiske døtre gå i jagten på magt og rigdom? En sort-humoristisk familietragedie om grådighed, magt og tilgivelse. En nydigtning af Shakespears tragedie Kong Lear.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 2. jan. 2018

De to søstre Megan og Abigail har fire dage til at overtage deres fars medieimperium - men hvor langt vil de gå i jagten på magt og rigdom? En sort-humoristisk familietragedie om grådighed, magt og tilgivelse. En nydigtning af Shakespeares Kong Lear. Til læsere af de store klassikere, men også læsere, der kan lide litteratur med gang i.

Mediemogulen Henry Dunbar er blevet deponeret fra Canada til et sanatorie i England af sine to forræderiske døtre, der har fået overdraget ansvaret for milliard-koncernen. I samarbejde med den løgnagtige læge, og i øvrigt fælles-elsker, Dr. Bob, bliver Dunbar med magt medicineret og holdt på behørig afstand, mens bestyrelsen skal tage stilling til, hvad der skal ske med Dunbar Trust. Men Dunbar vil have sit imperium tilbage. Han planlægger derfor sin flugt fra sanatoriet. De to døtre skyr ingen midler i jagten på deres far, men den yngste datter Florence aner uråd og dukker op igen efter mange års fravær.

Der er fuld fart fra side ét. Sproget er hurtigt og afspejler den sort-humoristiske og tragikomiske historie om Kong Lear, som romanen er skrevet over. Elegant forenes ironi og satire med en spændende undersøgelse af begreberne grådighed, magt og tilgivelse.

I serien "Shakespeare i et nyt årtusind" er indtil videre udkommet EddikepigenHekseyngelTidens kløftMit navn er ShylockDen nye dreng, Hekseyngel, Tidens kløft, Mit navn er Shylock og Den nye drengI serien "Shakespeare i et nyt årtusind" er indtil videre udkommet Eddikepigen, , Tidens kløft, Mit navn er Shylock og Den nye drengI serien "Shakespeare i et nyt årtusind" er indtil videre udkommet Eddikepigen, Hekseyngel, , Mit navn er Shylock og Den nye drengI serien "Shakespeare i et nyt årtusind" er indtil videre udkommet Eddikepigen, Hekseyngel, Tidens kløft, og Den nye drengI serien "Shakespeare i et nyt årtusind" er indtil videre udkommet Eddikepigen, Hekseyngel, Tidens kløft, Mit navn er Shylock og .


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2018

af

af

Monica Severin

d. 11. apr. 2018

Romanen beskriver på typisk St Aubynsk manér overklassens utiltalende magtbegær og fornedrende opførsel i en moderne Kong Lear. Edward St Aubyns bidrag til serien ’Shakespeare i et nyt årtusind’ er e...


Jyllands-posten

d. 28. jan. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. jan. 2018


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 19. jan. 2018


Weekendavisen

d. 16. mar. 2018

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 16. mar. 2018