Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Dværge, orker og elvere


Beskrivelse


Trinvise, tegnede skitser til, hvordan man lærer at tegne figurer fra fantasy-verdenen: Dværge, orker, gobliner og elvere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

Farvestrålende og overskuelig bog for tegneglade rollespillere og fantasy fans fra 8-14 år, der kan bruge bogen til at tegne efter uanset læsekundskaber.

Bogen er en del af en ny serie, hvor der foreløbig loves 2 andre titler om drager og krigere. Forfatteren kendes ikke på dansk. Der indledes med et kort afsnit om de 3 karakterer. Efter et afsnit om tegneredskaber følger et opslag med en kort tegneinstruktion til figurernes ansigter. Så kommer trinvis anvisning på, hvordan man tegner ialt 5 figurer i deres særlige stillinger og form efter tændstikfigurer og geometriske former. Der laves skygger, og figurerne udstyres med våben og farvelægges. I den korte tekst er der lagt op til nogen variation og personligt valg, fx i valg af viskelæder og farvelægning, men bogen vil primært blive brugt til at tegne figurene efter. Det forekommer lidt mærkværdigt at hverken den kvindelige eller mandlige elver har de karakteriske ører, men de tegnes også uden at ørerne ses.

Der findes mange inspirationsbøger for børn og unge om tegning. Herunder flere titler om at tegne manga samt bøger om at tegne monstre og andre eventyrlige væsner. Denne nye titel har langt færre modeller og lægger mindre vægt på instruktionen end fx Kjær: Lær at tegne fantasy, 2007, som den bedst kan sammenlignes med.

Uhøjtidelig underholdning og sjov for tegneglade små fantasy fans, som bør følges op af andre titler i serien, eller som bør suppleres med andre tegnekurser, hvis man vil fordybe sig i fantasytegning.Informationer og udgaver