Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dværgene i Nord


Beskrivelse


Fantasy. Troldmanden Merian sender Kvanulf til Dværgene i Nord for at lære jordens magi at kende. Det bliver en farlig rejse, for han skal gennem Skyggelandet for at komme dertil. En nærmest umulig opgave.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. juli 2016

Fantasy-fortælling om Kvanulf fra Skovlandet, som er troldmandslærling og sendes på farefulde rejser for at lære om de fire elementer jord, vand, luft og ild. Bøgerne kan læses af fantasy-begejstrede piger og drenge mellem 8 og 11 år.

Trilogien om Kvanulf fra Skovlandet fortsætter med disse to udgivelser, som er de første af fire nye bind i serien. For at blive oplært som troldmand skal Kvanulf lære at bruge de fire elementers magi. Derfor sendes han i "Dværgene i Nord" gennem Skyggelandet til Dværgene i Nord for at lære jordens magi, og i "Søuhyret" sendes han sammen med prinsesse Gurga Maja ud på havet for at lære at anvende vandets magi. Bøgerne har lix 19, og teksten er sat i korte afsnit.

Det er to gode fantasy-fortællinger med masser af handling, magi og spænding tilsat lidt kærlighed og kampe mellem det gode og det onde. En god og letlæst læseoplevelse for yndere af fantasy-genren.

Vil man læse mere, kan fantasy-serier som "Sværdets mester", "Drageherren" og Enya 1-6 anbefales.