Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Dybbøl og Dannevirke : børn under krigen i 1864


Beskrivelse


Gennem børnene Tine og Thomas oplever læseren, hvordan det var at leve under og efter krigen i 1864.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 1. mar. 2012

Endnu en fin udgivelse i Børn i historien, den historiske fagserie for 8-12-årige. Denne gang er det Dybbøl, Dannevirke og krigen i 1864, der danner rammen om to børns hverdagsliv. Emne og layout vil næppe af sig selv lokke hæftet ned fra hylden, så en god portion positiv introduktion vil nok være på sin plads. Mest relevant er bogen som egentligt undervisningsmateriale.

Som i de øvrige seriehæfter er det samspillet mellem identificerbar hverdagsfortælling og dramatisk, historisk skildring, der er bogens grundidé. Og som sædvanlig fungerer det godt. Der anvendes ikke mange farvestrålende effekter i serien, og de kan beskyldes for at se noget grå-brune og kedelige ud ved første øjekast. Dette er helt uretfærdigt, for rent faktisk er der tale om en meget spændende, tankevækkende og velskrevet historie om købmandsdatteren Tine fra Sønderborg og hendes fætter Thomas fra Dybbøl. Der gives grundige forklaringer og beskrivelser af krigens brutale forløb, og samtidig tegnes et levende billede af livet i Danmark i slutningen af forrige århundrede - sociale forskelle, skoleliv, arbejde, tro, overtro og meget mere.

Der findes ikke andet fagligt materiale for denne aldersgruppe, som så udførligt og levende behandler det sønderjyske spørgsmål.

Ved første øjekast kan faghæftet her forekomme en anelse livløst, men bag den lidt kedelige indpakning gemmer sig et ualmindelig velskrevet og tankevækkende stykke historisk undervisningsmateriale - og medrivende, hvis det formidles rigtigt.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. apr. 2012

af

af

Niels Chr. Hebsgaard

d. 2. apr. 2012