Bøger / skønlitteratur / roman

Dybet


Beskrivelse


Krimi. Privatdetektiven Theodore Tate, der har en dyster fortid, kommer ud hvor han ikke kan bunde, da en ny sag sender ham på sportet af en brutal morder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Iben Jakobsen

d. 16. mar. 2016

Privatdetektiven Theodore Tate må se fortiden i øjnene, da adskillige lig dukker op i en kirkegårdssø, og en gammel sag fra hans tidligere arbejde som politimand genåbnes. For alle krimifans.

Christchurch, New Zealand. Tidligere politimand, nu privatdetektiv, Theodore Tate, er i gang med opgravningen af et formodet mordoffer, da adskillige lig hæver sig fra dybet af kirkegårdens sø nær ved. Liget i kisten viser sig at være en anden end forventet og sammen med ligene fra søen, kompliceres sagen yderligere, da den også trækker tråde 2 år tilbage til dengang Tates liv sank i grus. En brutal morder er på fri fod, og Tate vil fange ham, før flere kommer til skade. Men vil hans egen mørke hemmelighed indhente ham? "Dybet" er første bog om Tate. Tidligere udgivet af forlaget på dansk er bog 2 i serien, Samleren og andre selvstændige i "Christchurch Noir" samlingen.

"Dybet" er en fængende og mørk krimi. Den er noget tid om at komme i gang, men tager så revanche og forsætter i højt tempo til sidste side. Tate kommer virkelig ud, hvor han ikke kan bunde og er den type privatdetektiv, der blander sig alt for meget i politiets arbejde - men ikke helt uden grund. Han har en blakket fortid og mørke hemmeligheder, der giver bogen en hel del flere lag.

Cleave har skrevet flere selvstændige krimier om Christchurch. Ellers anbefales andre "dystre" krimiforfattere som Karin Slaughter, Jo Nesbø og Gillian Flynn.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 1. apr. 2016

New zealandsk krimi af den mere hårdkogte, morbide og uhyggelige slags. Næsten for meget af det gode, men spændende og underholdende er det i den grad. Paul Cleave kalder sine krimier fra Christchurch...