Bøger / faglitteratur / guides

Dykkerbogen : dykning, koralrev, hajer, skildpadder, verdens bedste dykkersteder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. jan. 2014

Målgruppen er dykkere, både de erfarne og nybegynderne, der leder efter inspiration til at udforske den spændende verden som gemmer sig under havenes overflader.

Inspirerende dykkerbog, der med en pædagogisk forbilledlig overskuelig struktur entusiastisk fortæller om alle de muligheder man har som dykker. Først om de forskellige former for dykning fx "revdykning", "vragdykning" og "natdykning". Herefter tematiske afsnit om koralrev, fisk, hajer, rokker, havskildpadder. Bogen har et fyldigt rigt fotoillustreret afsnit med dykkersteder i Mellemøsten, Afrika, Asien, Stillehavet og Caribien. Forfatteren Peter Leidersdorff (f. 1980) fortæller i bogen om sin passion for dykning, hvor han som barn holder af at snorkle, men dykker-passionen tager rigtigt fat i 2008, da han får sit første PADI-certifikat i Egypten. Som bogen beviser er det især de tropiske have med deres fantastiske farverige dyreliv, der fascinerer PL. Bogen er fyldt af mange fantastiske fotos, her er jeg især umiddelbart fascineret af de store havskildpadder og hajerne.

Om de formelle kompetencer er der fx bøgerne fra Dansk Sportsdykker Forbund om forskellige niveauer af sportsdykning. En anden bog om eksotiske dykkersteder, der dog ikke dækker så mange områder som denne er Dykkernes fiskebog : Thailand og Indo-Pacific af Lars Bindholt. Her er denne nye bog mere omfattende, når det gælder antal af dykkersteder.

Alt i alt en fremragende dykker-guide, der savnes på hylderne, nok mest for lidt større biblioteker.