Bøger / faglitteratur til børn

Dyr får unger


Beskrivelse


Forlaget skriver: Alle dyr får unger. Elefanter, ræve, storke og krokodiller.En elefant føder én unge, men en ræv kan føde 12. Storke og krokodiller lægger æg.Hvordan bliver dyrenes unger til, og hvordan klarer de sig?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. juni 2015

I denne bog kan du læse om, hvordan dyr formerer sig og får unger. Når du har læst bogen, har du lært om, hvorfor det er vigtigt, at alle dyr i verden får unger. Børn fra 2. klasse/ 8 år kan selv læse bogen.

I bogen kan du læse om, hvordan pattedyr får unger. Elefanten er et eksempel på et pattedyr. Her er fakta om parring, om fosteret i mors mave og om elefantungen. Du læser og lærer om forskellige pattedyr - hvor lang tid de er gravide, de nyfødte unger, og om hvornår de bliver forladt af deres mor og må klare sig selv. Du kan også læse om fugle - fra parring og æg - til unger der flyver, samt padder, insekter og fisk. Der er indholdsfortegnelse, og nye svære ord er forklaret ved teksten. Bagerst i bogen er faktaopslag om dyreunger samt en liste med andre bøger og steder på nettet, hvor du kan finde mere om emnet. Bogen hører til serien "Faktisk!".

Bogens indhold og layout er, som de øvrige i fagbogsserien, virkelig godt og super flot. Det er en fagbog, der lige passer til dig, der er kommet godt i gang med at læse selv. På den ene side er fotos eller tegninger, der hjælper dig til at forstå teksten. Bogens forside viser en abe med dens unge, og på bagsiden er en stork med æg og en lille unge.

I samme serie om dyr findes KæledyrHusdyrSkovens dyr, Husdyr og Skovens dyrI samme serie om dyr findes Kæledyr, og Skovens dyrI samme serie om dyr findes Kæledyr, Husdyr og .