Bøger / faglitteratur til børn

Dyr i dybet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2020

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 29. maj 2020

Læs om dyr, som du sikkert aldrig har set, fordi de lever på bunden af de dybeste have. Faglig letlæsning fra slutningen af 1. klasse.

Solens lys når aldrig derned. Alligevel findes der dyr, som lever på bunden af de mørkeste have. I et indledende afsnit fortæller bogen først lidt om, hvordan vi med særlige ubåde kan skaffe os viden om dybhavsdyrene. Herefter beskrives fem forskellige dyr: dragekæftfisk, troldhaj, troldfisk, vampyrblæksprutte og kæmpekrebs. Hvert dyr beskrives på ét opslag med tekst, faktaboks og et enkelt foto. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister og forslag til, hvor man kan finde flere oplysninger om emnet. Bogen har lettal 16 og udgives på niveau 2 i serien "Fakta", som er en videreudvikling af de to serier "Min første bog" og "Jeg læser" med fagbøger fra 0.-5. klasse.

Det er spændende at læse sig til viden om dyreliv, som man ikke umiddelbart har mulighed for selv at opleve. Fotos af dyrenes frygtindgydende udseende er med til at fange interessen. Dog er det ærgerligt, at man ikke får mulighed for at se dyret i fuld i figur. På alle opslag er teksten sat i en boks på venstre side, der dækker for dyrets bagparti. Det betyder, at læseren fx ikke kan se, om troldhajen også har den karakteristiske trekantede hajfinne.

Læs mere om dyr i Giftige dyrKloge dyrVirkelighedens monstre og Kloge dyr, der også har lettal 16. I Virkelighedens monstre kan man læse om andre dyr med skræmmende udseendeLæs mere om dyr i Giftige dyr og , der også har lettal 16. I Virkelighedens monstre kan man læse om andre dyr med skræmmende udseendeLæs mere om dyr i Giftige dyr og Kloge dyr, der også har lettal 16. I kan man læse om andre dyr med skræmmende udseende.