Bøger / faglitteratur

Dyr i haven : indret, plant, iagttag


Beskrivelse


Om hvordan man kan indrette haven, så den bliver et naturligt levested for fugle, insekter og andre smådyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 1. apr. 2015

Til haveejere, der gerne vil indrette deres have, så den bliver et naturligt levested for fugle, insekter og andre smådyr.

I bogen bliver der plæderet for en smule omtanke, når man tilplanter sin have. Levende hække, vilde buske, forskellige planter og blomster, og ikke mindst nogle hjørner, hvor man lader naturen råde, vil alt andet lige give mere liv i haven, fordi fugle, små pattedyr, padder, firben, edderkopper, sommerfugle, bier og andre insekter vil få få bedre livsbetingelser. Der gives forslag til planter, både blomster, træer, buske og krydderurter, og der er projekter som blomsterenge, grønne facader og planter på taget, ligesom der er vejledning i at plante, i at fodre fugle og etablering at insekthoteller. Endelig korte facts om mange af de dyr, man kan forvente at finde i en have, hvor der bliver taget hensyn.

En fin og anvendelig bog om emnet. Bogen er overskuelig, og selv om den kommer vidt omkring på kort plads, virker den ikke overfladisk. Tværtimod kan den interesserede læser få en del ud af bogen, som den er, mens særligt interesserede bliver inspireret til at gå videre og søge yderligere viden.

Et udmærket supplement til den del af vores havebøger, der lægger vægt på biodiversitet og mangfoldighed. Den udmærker sig ved at komme vidt omkring på kort plads.