Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dyr i nød - Ninus og den gale kat


Beskrivelse


Bibi er hos Luna, hendes ven fra klassen. Luna har en kanin. De går en tur med kaninen Ninus i en sele. Bibi må gå med kaninen, men den hopper væk. En gal kat får fat i Ninus, så den får et sår. Far er læge. Måske skal Ninus syes?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. feb. 2017

"Dyr i nød" hedder det sted, hvor Bibi og Adam bor. Deres mor og far er dyrlæger. Dyr kommer til huset, når de er syge. Tre små katte må have mad, for deres mor er væk, og en kanin må syes. To bøger i letlæst serie af bøger med lix 6/lettal 14. For alle, der netop er i gang med at læse selv - fra 1. klasse.

"3 små katte" handler om Adam, Bibi og deres nabo Per. Per finder tre små kattekillinger, der er ved at dø af sult. Adam og Bibi må have fat i mor eller far. De giver killingerne mad, men den ene vil ikke sutte. Far ved, hvordan han får mælk i den. Adam og Bibi hører en lyd på vej hen til Per. Mon det er en kat, der er i det blå hus? I "Ninus og den gale kat" er Bibi hos Luna, hendes ven. Luna har en kanin. De går tur med kaninen Ninus, der er i sele. Bibi må gå med den, men den hopper væk. En gal kat får fat i Ninus, så den får et sår. Nu må Bibis mor og far se på Ninus. Far ser om Ninus skal syes.

Bøgerne er superlette at læse. Der er illustrationer over hele opslag. Den lette tekst er sat i små afsnit på få linjer ved tegningerne. Bøgerne er meget farverige, og tegningerne viser, hvad der sker i teksten. To små hverdagshistorier om dyr i nød.

Andre bøger, der anbefales om børn og dyr er fx LoppecirkusBedst til hestNini til dyrlæge af Jørn Jensen med lix 5, "Venner i klassen" Bedst til hest eller Nini til dyrlæge, fra serien "Den første Læsning 2"Andre bøger, der anbefales om børn og dyr er fx Loppecirkus af Jørn Jensen med lix 5, "Venner i klassen" eller Nini til dyrlæge, fra serien "Den første Læsning 2"Andre bøger, der anbefales om børn og dyr er fx Loppecirkus af Jørn Jensen med lix 5, "Venner i klassen" Bedst til hest eller , fra serien "Den første Læsning 2".