Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Pegebog med fotos af forskellige dyr i zoologisk have ledsaget af kort tekst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

2008

To fotografiske pegebøger, som kan bruges af børnebibliotekets allerstærkeste lånere: småfolket fra godt 1 år. Emnerne er henholdvis dyr i zoo og tog.

To små kvadratiske pegebøger af den velkendte type. Tykt, stærkt pap af den supersolide slags, som kan holde til mange gennemsutninger og hårdhændet behandling. Illustrationerne er tydelige farvefotos, og i den om tog går billedet over hele opslaget, mens de i den om zoo er mere varierede med to og tre på hvert opslag. Teksten er kort, og i bogen om zoo får man lidt facts serveret, fx at elefantens hud er tyk og blød, og gorillafar holder øje med sin flok. Teksten i bogen om tog er sværere, som fx en underjordisk metro-station eller et arriva lokalbanetog. Bøgerne er del i en serie om bl.a. traktorer og biler. Forfatteren kendes fra en lang række billedbøger.

Om tog findes der bl.a. Juhls Tog & togvogne (94/40) og om dyr i zoo Dyrebørn i zoo (89/25), men sammenligne har jeg ikke kunnet, de er slidt op på mit bibliotek.

På trods af bøgernes styrke er der en ret stor omsætning i pegebogskrybberne, og der er altid behov for noget nyt. Bogen om zoo er lige til at gå til med de gode billeder af søde dyr fra en verden mange små børn kender. Men tog har nu aldrig været et lige så hot emne som traktorer og andre store maskiner, og jeg synes, at billederne i bogen er lidt for kedelige. Der mangler nogle mennesker og aktivitet på dem, så man kunne snakke om andet end "her, lille Emil, ser du et arriva lokalbanetog".