Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Dyr


Beskrivelse


Papbog om dyr, hvor tegningerne er med stor kontrast i former og farver. Bogen kan bruges derhjemme og i institutioner til underholdning og begrebsindlæring for de alleryngste børn på 0-2 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2021

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 24. feb. 2021

Tag med til dyrenes verden og se om I sammen kan løse de mange sjove finde- og tælleopgaver, der gemmer sig rundt om på siderne. Her er rig mulighed for at træne ord, tal og farver med familiens yngste, fra omkring 2 år.

De kvadratiske bøger har tykke papsider, flere med udstansede huller, fra hvilke man har kig til siden bagved. På de 11 gennemillustrerede opslag findes små opgaver, som fx "hvem kravler på fuglehuset?, "hvilken farve har fuglene i træet?" og "Hvor mange mus kan du finde?".

Indbydende bøger, der med sine glade farver og sjove opgaver er oplagte til at stimulere sproget og den matematiske bevidsthed hos det lille barn; her er mange ting, der skal findes, tælles og tales om. I "På landet" findes et opslag med strudse. Det er nok ikke det gængse billede på en dansk bondegård.

Bogens illustrationer kan minde om dem man ser i fx Babys første bog om bondegårdenBabys første bog om dyrPepe & Milli på bondegården- og andre dyr og Babys første bog om dyr, der også begge har udstansede kighuller. Pepe & Milli på bondegården og - og andre dyr vil ligeledes være oplagte til dyreglade tumlingerBogens illustrationer kan minde om dem man ser i fx Babys første bog om bondegården og , der også begge har udstansede kighuller. Pepe & Milli på bondegården og - og andre dyr vil ligeledes være oplagte til dyreglade tumlingerBogens illustrationer kan minde om dem man ser i fx Babys første bog om bondegården og Babys første bog om dyr, der også begge har udstansede kighuller. og - og andre dyr vil ligeledes være oplagte til dyreglade tumlingerBogens illustrationer kan minde om dem man ser i fx Babys første bog om bondegården og Babys første bog om dyr, der også begge har udstansede kighuller. Pepe & Milli på bondegården og vil ligeledes være oplagte til dyreglade tumlinger.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2021

af

af

Marianne Agger

d. 21. apr. 2021

Papbog om dyr, hvor tegningerne er med stor kontrast i former og farver. Bogen kan bruges derhjemme og i institutioner til underholdning og begrebsindlæring for de alleryngste børn på 0-2 år.

To små, kvadratiske bøger for de allermindste børn med otte opslag på papsider. I "Dyr" vises der forskellige, almindelig kendte dyr som fx en skildpadde, en gris, en sommerfugl, en panda, en hund og en slange. I "Ord" er der tegninger af genkendelige ting som fx en blomst, en kop, støvler, en bold og klodser. Tegningerne er farvelagt med pangfarver på en skiftevis hvid og sort baggrund, så der er stor kontrast i motiverne. På bagsiden af bøger står, at babyer reagerer bedst på høj kontrast i farver og former. Motivernes betegnelser står skrevet under hvert af dem. I samme serie findes fx På vej.

To enkle pegebøger til den allerførste læsning, der har fokus på få, udvalgte ord, som de fleste børn sandsynligvis vil genkende. Motiverne står tydeligt frem, og bøgerne virker holdbare.

Udover seriens andre tre bøger, der findes på mange biblioteker, minder bøgerne om lignende titler som fx DyrDe første ord og De første ordUdover seriens andre tre bøger, der findes på mange biblioteker, minder bøgerne om lignende titler som fx Dyr og .