Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Dyrebørn


Beskrivelse


Pegebog om dyreunger. Med føleeffekter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2016

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 5. feb. 2016

To søde små pegebøger med føleeffekter, for de alleryngste børn på 1-2 år. Den ene bog handler om dyrebørn og den anden om dyr og ting på en bondegård.

De to kvadratiske pegebøger har 12 sider hver med et foto af et dyr eller en ting på hvid baggrund, og med tegnede genstande (fx blomster og græs) som dekoration. Hver side har en føleeffekt, som kan være enten pels, en prægning i papiret eller glimmer. På hver side står dyrets/genstandens navn samt den tilhørende lyd.

De to bøger virker meget holdbare, med polstret indbinding og tykke, glatte sider, som kan tørres af. Føleeffekterne er også ret solide, da de kun dækker et lille område på hver side. Det er kun ca. halvdelen af føleeffekterne i hver bog, der er pels eller andet stof. De resterende føleeffekter er blot prægning i papiret (som fx traktorens dæk, hvor der kun er ganske lidt niveau-forskel) eller glimmer-effekt (som fx bambus-skud ved pandaen). Dyrene er genkendelige, og de tegnede genstande er enkle og farverige.

Der findes en del pegebøger med føleeffekter (også mange med dyr), og bøgerne er næsten identiske med serien "Min rør og føl bog", bl.a. Min rør og føl bog om hvalpe og killinger. De to serier har nøjagtig samme format, tykkelse og layout, og føleeffekterne er i begge serier meget traditionelle.