Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Dyrefabler - ting på hovedet


Beskrivelse


Mød egernet John, hundene Anker og Jørgensen, strudsen Torsten og flodhesten Michelle Elba. Hør om strudsesnottere, dryptisning og fiskekæber!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 8. dec. 2008

Højtlæsningsbog for de 5-9-årige og deres voksne, hvor humoren og det skæve er i højsædet.

I 2005 udkom to billedbøger af Morgenthaler med dyrefabler. Her er han tilbage i fablernes verden! En højtlæsningsbog med fire dyrefabler, der vil få både børn og voksne til at få rørt lattermusklerne. Forfatteren giver børn en voksenfortæller, der i øjenhøjde fører dem gennem snørklede og finurlige omveje til underholdende og fantasifulde historier. Det er grotesk logik og fuldstændig krøllede tanker, der får fire historier til at blive levende og næsten springe ud af bogen. Det er nærværende emner som kærlighed, venskab, loyalitet og død, der behandles, via egernet John, hundene Anker og Jørgensen, strudsen Torsten og flodhesten Michelle Elba. Historien om egernet fik denne lektør til at grine, så tårerne trillede! Forfatteren har sin helt egen mærkelige logik, der på en eller anden måde alligevel ender med at give mening for os andre! Sproget flyder fint, der er meget direkte tale og sjove vendinger. Illustrationerne er skæve og sjove - helt i tråd med historierne. Bogen indeholder også en cd, hvor Morgenthaler selv har indtalt alle fire historier.

I 2005 kom billedbøgerne Baobabtræet og Bjarnes tænder af Morgenthaler i lidt samme stil. Historierne har lidt "Windingsk" skævhed over sig, uden dog helt at nå de højder!.

Fire uforudsigelige og skæve dyrefabler fortalt og illustreret af Morgenthaler. Det er anderledes, sjovt og oplagt til højtlæsning.