Bøger / faglitteratur / fotografier

Dyrehaven


Beskrivelse


Læseren tages med på vandring i Dyrehaven ved København, og der fortælles undervejs om stedets historie, bygninger, dyr og planter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Søren Møller

d. 11. nov. 2016

For naturinteresserede og andre brugere af Dyrehaven ved København.

I indledningen er der et kapitel om Dyrehavens historie. Derefter følger man forfatteren på ture rundt i området fra ankomst gennem Tårbæk Port, ad Chauseen til Rådvad, over Eremitagesletten, en tur på Bakken, gennem Fortunen, til Hjortekær og videre ud til Jægersborg Hegn, der ligger uden for selve Dyrehaven. Undervejs fortælles om stedets dyr, planter, historie, bygninger og det fritids-liv, som denne bynære natur bruges til af motionister, ridende og mange andre. Illustreret med mange store farvefotos af landskaber, dyr, planter og gæster i området.

Fortællestilen er den personlige og causerende. De mange fotos skildrer fint naturen, vejret, årstiderne, menneske-aktiviteter og stemningerne i Dyrehaven, året rundt.

Der er gennem tiden skrevet en række af bøger om området. Fremhæves kan Bogen om DyrehavenDyrehavenDyrehavenEremitageslottet, Dyrehaven og den nyeste Dyrehaven. De to sidste er mere systematisk opbyggede. Herværende bog skiller sig ud og ved sin mere tur-baserede form. Om Eremitageslottet kan man læse mere i bl.a. EremitageslottetDer er gennem tiden skrevet en række af bøger om området. Fremhæves kan Bogen om , og den nyeste . De to sidste er mere systematisk opbyggede. Herværende bog skiller sig ud og ved sin mere tur-baserede form. Om Eremitageslottet kan man læse mere i bl.a. EremitageslottetDer er gennem tiden skrevet en række af bøger om området. Fremhæves kan Bogen om , og den nyeste . De to sidste er mere systematisk opbyggede. Herværende bog skiller sig ud og ved sin mere tur-baserede form. Om Eremitageslottet kan man læse mere i bl.a. EremitageslottetDer er gennem tiden skrevet en række af bøger om området. Fremhæves kan Bogen om Dyrehaven, Dyrehaven og den nyeste Dyrehaven. De to sidste er mere systematisk opbyggede. Herværende bog skiller sig ud og ved sin mere tur-baserede form. Om kan man læse mere i bl.a. .