Bøger / faglitteratur til børn

Dyrene i natten


Beskrivelse


Om dyr der lever deres liv om natten, og om de specielle sanser det kræver. Det drejer sig om ræve, krokodiller, ugler, edderkopper - og mange flere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. jan. 2017

Fagbog med mange farvebilleder om natdyr. For børn på 10-13 år og til oplæsning for børn fra 7 år.

Der fortælles om en række dyr, der især - eller også - lever og jager om natten. Det er store pattedyr som ulve, ræve og leoparder, samt mindre pattedyr som fx ørkenræv og fingerdyret, der også er på forsiden med særlig fremhævede effekter. Der er krybdyr som krokodille og løvfrø. Der er fx ugler og flagermus, der hver især har forskellige fysiske fordele om natten. Der er også insekter som fx edderkopper og svampemyg, der helst lever i mørke. Bagest opslag med ordforklaringer og et stikordsregister.

Bogen er godt illustreret, flot layoutet og har en god grundide, men den svarer desværre ikke helt gennemført på det væsentlige spørgsmål bogen stiller; hvorfor er de nævnte dyr netop natdyr? Det forklares ikke særlig godt eller præcist i forhold til fx de store katte, rævene og ulvene, mens for ugler og mange insekter samt padder er det fremhævet at det handler om specielle øjne, og i forhold til fx ørkenræven fantastisk skarp hørelse.

Der findes en fin og ret grundig bog om emnet, Mørkets dyr af Peter Bering, i serien "De store fagbøger".