Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Dyrenes lange rejse


Beskrivelse


Opgaver på www.frilaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. aug. 2013

Endnu en kvalitetsudgivelse i serien De små fagbøger. Denne gang er emnet dyr på træk. Et interessant emne, som der findes meget lidt specifik litteratur om for børn. Bogen kan læses af børn mellem 7 og 11 år og er i skolesammenhænge velegnet til både faglige læsekurser og små emneopgaver i indskolingen.

Peter Bering har forfattet mange kvalitetsfulde fagbøger for børn. Både sprogligt og fagligt mestrer han at formidle svært fagligt stof, så selv små børn kan forstå det, og hans bøger bærer altid præg af en smittende begejstring for naturen. Det gælder også denne udgivelse om dyr på træk. Bering åbner op for en verden, som ikke kun består af trækfugle, men også af flagermus, edderkopper, sommerfugle, hvaler, gnuer mv. De enkelte emner behandles, som seriens øvrige udgivelser, over to sider med flotte fotos, forklarende illustrationer og en letlæst tekst sat i vers.

Bogen kan læses sammen med andre letlæste udgivelser om denne bogs forskellige dyr, som kan være med til at give et bredere billede på det at være på træk. Det kunne eksempelvis være bogen Hvaler, 2001 i forlagsserien De små fagbøger.

En udgivelse fyldt med kvalitet om dyr på træk. Bogen lever fuldt op til serien De små fagbøger's vanligt høje standard.