Bøger / faglitteratur til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 6. juli 2009

Især for voksne og unge naturvidenskabeligt interesserede og nysgerrige som fx læsere af Illustreret videnskab.

På samme høje, ajourførte faglige og samtidig populærvidenskabelige niveau som både de første bind i forlagsserien Videnskabens univers og bladet Illustreret videnskab fortælles i billeder og tekst om dyr af enhver slags. I sædvanlig kalejdoskopisk form med mange flotte billeder, tilhørende billedtekster, indsatte tekstrammer og mindre artikler fortælles stort og småt - overordnet og detaljeret om dyrene systematiseret i 8 kapitler: kendetegn, dyrerigets arter, levesteder, overlevelsesmekanismer, kamp for føden, forplantning, yngelpleje samt fremtiden for især truede dyrearter. På trods af register er det ikke en opslagsbog til verificering af spørgsmål eller til brug for opgaver. Dertil er det for spredt viden, men til gengæld er der rigtig meget af den, og det er interessant læsning for videbegærlige og nysgerrige med interesse for dyr. En naturvidenskabelig coffee table-bog til både lystlæsning, forundring, opbygning af viden, adspredelse og fornøjelse.

Der er flere naturvidenskabelige værker om dyr, men oftest om dele af dyreverdenen. Denne udfylder således ikke et hul, men supplerer med sin brede vidensformidling om dyrelivet på bedste vis udbuddet til en stor gruppe interesserede.

Populærvidenskabelig bog til både underholdning og læring. Megen viden og mange detaljer om dyrelivet er formidlet bredt i en indbydende og flot illustreret form.