Bøger / faglitteratur til børn

Dyrenes rige


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 18. nov. 2011

Børn på 7-8 kan bladre og se billeder i bogen, som har en solid spiralryg, men tekst og indhold er for større børn på 11-12 år. Der er mest tale om en bog til pluklæsning, men den kan også anvendes til mindre emneopgaver.

Titlen dækker over to bøger, en om dyrs migration bredt, fx fugle, fisk, pattedyr og insekter, og en om farlige dyr, ordnet efter, på hvilken måde de er farlige, fra de mindste insekter til de største patte- og krybdyr. Begge bøger har gode indledende afsnit. Brødteksten er temmelig kort, de fleste oplysninger gemmer sig bag rigtig mange flapper og gennemsigtige plastfolier med eller uden tekst. Billedmaterialet består mest af naturalistiske tegninger, kort, snittegninger samt en del små fotos. Der er en god ordliste og et godt register, men ingen medialiste.

Der findes mange titler om farlige dyr for målgruppen, men ingen om dyrs vandringer bredt. Der er ingen, som i den grad er fyldt med flapper, der kan vippes og trækkes, foldes ud, er pålimede eller påsyede, og som også indeholder plasttransparenter. Nogle få virker lige vel smarte, men de fleste virker efter hensigten.

Der er først og fremmest tale om en interaktiv oplevelsesbog. Den tilføjer ikke noget egentligt nyt om farlige dyr, men supplerer andre bøger om det emne. Delen om dyrevandringer samler oplysninger, som ellers skal findes i forskellige bøger.