Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Dyreunger


Beskrivelse


Pegebog. En kalvs bløde og fløjlsagtige skind, og den lodne gorillaunge kan du blandt andre dyr se, røre og føle.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2002

af

af

Bente Nielsen

d. 28. nov. 2002

Disse to pegebøger rummer hver især et væld af farvefotos af henholdsvis babyer og dyreunger. Fotografierne, der dominerer bøgerne, er vellignende og farvestrålende. De suppleres af en kort tekst, der fortæller en lille smule om situationerne på billederne, og den stiller desuden af og til enkelte spørgsmål. Bøgerne er udført af kraftigt, blankt pap, og de virker særdeles robuste. Layoutet er indbydende og varieret. Babyer indeholder 17 opslag med mange små lækre, rene babyer af forskellig race og køn. Her er babyer, der leger, kravler, spiser, sover og meget mere. Dyreunger afbilder på sine opslag 17 forskellige dyr med unger. Det er fortrinsvis de mest kendte vilde dyr samt enkelte almindelige husdyr, der er medtaget. Her er elefanter, løver og giraffer samt ællinger, grise og hunde. Begge bøger er anvendelige og kan give anledning til megen snak med de 1-2-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 4. maj 2009

Bøgerne egner sig til begrebsindlæring og sprogstimulering med børn fra 18 måneder til ca. 4 år.

Her kan børnene mærke det bløde, det ru og det glatte osv. på forskellige indsatte overflader på store, tydelige og klare fotos, som alle er bortskårne i forhold til baggrund. Det er konventionelle emner for denne type, men også meget efterspurgte emner. Teksten er næsten bydende. "Kom og se." "Rør den lille..." Satsen er stor, men i vekslende store størrelser. Det fungerer godt grafisk.

Vi har flere andre Dorling Kindersley bøger i rør og føl-konceptet, især nogle der er lidt mindre i det kvadratiske format, som fx Min rør og føl bog om traktorer - og andre maskiner, 2008 og På gården og Dyreunger, 2004. De nye bøger er lidt større, og forsiderne er i hver deres klare og markante farve i stedet for den vante hvide baggrund.

Det er to og brugbare billedbøger for målgruppen om allerede "dækkede", men meget efterspurgte emner. De to titler kan fint supplere vores bestand af rør- og følebøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2005

af

af

Bo Knudsen

d. 8. dec. 2005

Der er sjældent tvivl om den umiddelbare appel til målgruppen, når det handler om en Dorling Kindersley-bog. Det gælder også i denne pegebog med føleeffekter for de ca. 1-2-årige. Tykke blanke papsider med skarpe, fritskårne fotos af søde, rene dyreunger på hvid baggrund. 4-5 dyr pr. opslag og to felter udført i et materiale, der føles som pels, hov, snabel m.m. Hvert af de fem opslag har et tema, jungle, gården, kæledyr, savanne og sne. Eneste tekst er et par ord ved hvert dyr samt en opfordring til at røre ved pelsen m.v. Alt er teknisk helt i orden, men personligt synes jeg stilen er for "pæn". Det virker klinisk, når alle dyr er skåret fri fra deres naturlige miljøer og den natur der normalt omgiver dem. Denne billedbeskæring bevirker også, at størrelsesforholdene forstyrres fuldstændigt, så fx løveungen er meget større end elefanten og lemurerne er meget større end orangutangen. I samme serie er tidligere kommet På gården (2005/01).