Bøger / faglitteratur

Dyrk dine egne spirer : lær at dyrke friske, sunde og lækre spirer året rundt


Beskrivelse


Om at dyrke egne spirer, med afsnit om hvordan man kommer i gang og om hvordan man får de forskellige frø til at spire. Indeholder afsnit med opskrifter med spirer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 9. feb. 2015

Hvis du gerne vil dyrke dine egne spirer, så er her alt om dyrkning, metoder, frø, beholdere osv.

I denne bog om spirer er der primært fokus på alt det praktiske omkring det at dyrke spirer. Efter introduktionen og det første kapitel, der fortæller os om fordelene ved spiring er bogen delt i to dele. Første del er: Sådan kommer du i gang - hvilken spirebeholder og frø m.v. skal man bruge. Del 2 er selve kunsten at spire - her der der 6 kapitler med forskellige bønner og bælgfrugter, korn, frø, skud og græsser. Sidste kapitel er lidt opskrifter med spirer. Bagest i bogen findes et spireskema samt lidt nyttig viden med henvisninger til internetsider og andet, hvor man kan søge mere information. Bagest er et alfabetisk indeks. Forfatteren - også kaldet "Spiredamen Rita" - lærte spiringens kunst på et kursus og er nu indehaver af The Sprout House - en amerikansk hjemmeside, hvor man bl.a. kan købe spirer og andre produkter til spirefolket.

Meget grundig og informativ bog om spiring. Hvis man går mest efter opskrifter med spirer, skal man dog finde dem i andre bøger. Selv om bogen er af amerikansk oprindelse, kan den sagtens bruges til danske forhold - der er bl.a. også links til danske hjemmesider.

Den eneste anden bog på dansk kun om spiring er: Friske spirer - en guide til spiring, der dog ikke virker ligeså grundig som denne (der også er mere omfangsrig).