Bøger / skønlitteratur / noveller

Dystre Danmark 2 : nye gysernoveller


Beskrivelse


Gysernoveller hvor blod, sex, vold, ondskab, afrevne lemmer og knuste kranier dukker op i fortællingerne, der alle starter ganske fredsommmeligt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 9. jan. 2012

Antologien Dystre Danmark udkom i 2009. Nu følger toeren, som også byder på blod, vold og sex. Til læsere af gysere og horrorhistorier, som byder på grufulde oplevelser, man (heldigvis) ikke får i virkelighedens verden.

For ikkevante horrorlæsere er det skrappe sager, vi præsenteres for i de 14 noveller, som er skrevet af både debutanter og gengangere(!) indenfor genren. Historierne byder på blod, slim, afrevne lemmer, opkast, mord, vold, knuste kranier, sex, udrevne tunger, levende døde, gruopvækkende klovne blot for at nævne nogle af virkemidlerne. Alle historierne er velskrevne med gode plots, og nogle er mere afdæmpet end andre. Fx historien om kriminalbetjenten, der tilkaldes for at hjælpe med en sag om en tavs mand med store tatoveringer. De har karakter af en rebus, hvor gådens makabre løsning handler om betjentens utroskab. Der er også den trafikdræbte Jens, hvis ånd terroriserer en stakkels enkemand. Eller kunstmaleren, der er ved at male et billede, som med rette skræmmer hans søn. Antologien, som er redigeret af Henrik Sandbeck Harksen, afsluttes med forfatterbiografier.

For målgruppen findes Clive Barkers Den levende død og Hvor skyggen falder : 6 horrornoveller af Teddy Vork. Harksen også redigeret antologierne Lyden af vanvid og Fra skyggerne og andre Cthulhu Mythos noveller. Genren beskrives i Homo Timidus af Mathias F. Clasen.

Samling af gysernoveller, der anskaffes som første bind.


Jyllands-posten

d. 25. feb. 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 25. feb. 2012


Himmelskibet

Nr. 31 (2012)

af

af

Thomas Winther

Nr. 31 (2012)