Bøger / faglitteratur / lærebøger

E-læring på web 2.0


Beskrivelse


Bogen er en lærebog om web 2.0 i teori og i praksis. Den handler om, hvad web 2.0 er, og hvordan web 2.0 kan inddrages i undervisnings- og læringssammenhænge. E-læring på web 2.0 introducerer og forklarer centrale begreber knyttet til web 2.0 og præsenterer en række konkrete cases, der viser, hvordan man kan tilrettelægge undervisnings- og formidlingsopgaver med web 2.0.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 14. aug. 2009

Bogen er skrevet for studerende på uddannelser der arbejder med it, kommunikation og læring (lærere, studerende), samt professionelle der vil anvende web 2.0 til kommunikation og læring. Det vil fortrinsvis være ved de videregående uddannelser, ikke ungdomsuddannelser og grundskolen.

Forfatterne er universitetslektorer. Bogen indeholder teoretiske indgange, inspiration og analyser af forskellige redskaber fra web 2.0: Weblogs, wikier, social software (såsom Facebook) og andre. Og en beskrivelse af disse set i et læringsperspektiv. Den indeholder nogle definitioner på generelt og specifikt plan, vurdering af kvalitet af internettet og generel didaktisk læringsteori. Der er gennemgange af de omtalte fænomener såvel på et generelt plan som med cases. Den kommer endvidere ind på perspektiver og kvalitetsvurdering. Skrivestilen er akademisk, dog uden fagudtryk. Illustreret med en del spredte sort-hvide skærmprint.

Der er mig bekendt ikke tilsvarende bog henvendt til undervisere.

Bog til inspiration og analyse af anvendelse af en række værktøjer fra web 2.0.