Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ea 3.a - den nye skole


Beskrivelse


Ea har lige skiftet skole og har første skoledag. Hun er trist og savner sin bedste veninde. Samtidig er hun bange for at hun ikke vil trives og få venner i den nye skole.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2017

af

af

Helle Laursen

d. 24. maj 2017

Ea skal flytte og skifte skole fordi hendes far har fået nyt arbejde. Den første skoledag i den nye skole er Ea trist og nervøs. Hun føler sig helt udenfor og hvad nu hvis Ea ikke kan få nye venner? For 7-10 år. Første bind i serien om Ea.

Ea er ked af det og vred på far og mor. Hun skal flytte og starte i en ny skole, langt væk fra sin bedste veninde og alt det hun kender. Hun er bange for at ingen i hendes nye klasse vil kunne lide hende. I frikvarteret leger de andre børn som de plejer og glemmer helt Ea. Hun bliver rigtig ked af det og gemmer sig indtil hendes lærer Hanne finder hende. Historien om Ea er skrevet af Puk Krogsøe, der også har skrevet serien om pigen Rose. Bogen er indbundet og illustreret med tegninger i sort-hvid.

En rigtig god start på en serie, mest for piger, fortalt i børnehøjde. Historien giver et fint indtryk af de mange bekymringer, følelser og tanker børn kan have når trygge rammer skal forandres. Der er plads til genkendelse og erkendelse. Vil egne sig som selvlæsning til gode læsere i første klasse, teksten er nemlig sat med store typer der giver en god læsbarhed og de sjove tegninger understøtter teksten godt. Kan også anvendes til oplæsning for samme aldersgruppe.

Pigen Juni skal også starte i en ny klasse i bogen Svømmehalskrisen, og det er heller ikke nemt.