Bøger / faglitteratur / kogebøger

Easy italiensk kogebog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kent Skov

2007

Det italienske køkken er som bekendt genialt, på en gang både let at tilberede med gode råvarer og til forfinelse med stort gastronomisk potentiale. Det ved forlagene gennem mange år med et stort udvalg som resulatat. Målgruppen til denne bog er begyndere, men ikke nødvendigvis urutinerede husmødre/fædre, der søger ny inspiration og har mod på det italienske køkkens velsmagende klassikere.

Bogen satser på alle de kendte klassikere, som findes mange andre steder, med trin-for-trin opskrifter i nydelig og overskuelig, men lidt fersk opsætning med opskrifterne på den ene side og fotogengivelse af de færdige retter på siden overfor. Bogen er bygget enkelt op efter den rækkefølge retterne serveres med basisopskrifter på saucer og andre grundingredienser beskrevet først. Der er supper, pastaretter/risotto, kød og især gode fiskeretter samt grøntsagsretter/salater og fine desserter. Sidst et meget anvendeligt afsnit med en række udmærkede forslag til menuer til forskellige anledninger og tidspunkter.

Der udkommer løbende italienske kogebøger af forskelligt tilsnit. Denne giver lette anvisninger på både gamle og lidt nyere retter. Nyest er danske Boesdal Radiovært på afveje og gode er familierne Harders og Tesios bøger. Mere ungdommelig er Pasta en lidenskab, og lige på trapperne er den omfattende italienske kogebogsklassiker Sølvskeen.

Nydelig og overskuelig italiensk kogebog, der byder på de kendte og sikre velsmagende klassikere, tilrettelagt så alle kan være med.