Bøger / faglitteratur / kogebøger

Easy japansk kogebog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 4. aug. 2008

Ny titel i en kogebogsserie, hvor der samtidig udkommer Easy indisk kogebog. Seriens første titler: Easy italiensk kogebog og Easy thai kogebog udkom sidste år. Bøgerne har et stort kvadratisk format med spiralryg, dækket af biblioteksvenlig papryg. Layoutet er indbydende med store helsides fotografier.

Bøgerne har den samme tredelte opbygning med basisoplysninger, opskrifter og forslag til sammensætning af menuer. Der indgår mange fremmedartede ingredienser i det japanske køkken, så man kan ikke undvære at læse den grundlæggende introduktion først. Basisdelen fungerer også som opslagsbog. Opskrifterne er relativt enkle, hvis man kan få fat i ingredienserne. De dækker snacks, supper, sushi, tilbehør med grønsager, hovedretter med fisk, kød, ris og nudler samt desserter. I menudelen samles opskrifterne i typiske måltider som frokost og middag til hverdag og til fest med henholdsvis venner og familie. En god idé når det drejer sig om et køkken, som de færreste selv har oplevet.

Der er en del andre kogebøger specielt om japansk mad, fx Silla Bjerrum: Japansk mad, 2007 og Emi Kazuko: Japansk mad, 1999. Japansk mad på dansk, 2005, adskiller sig som den mest pædagogiske introduktion til det japanske køkken og madkulturen, mens Japanske kvinder er unge og slanke så længe de lever, 2008, bedst beskriver den japanske livsstil.

En indbydende kogebog der kan supplere bibliotekets samling.